Nederlandse websites lopen risico

jan 25, 2018 | Tips | 0 Reacties

Nederlandse websites lopen risico

Nederlandse websites lopen risico

Een kwart van alle Nederlandse websites die op het content managementsysteem WordPress zijn gebaseerd, lopen risico op een cyberaanval. Dat stelt sitebeheerder WP Masters. In Nederland draaien bijna 736.000 sites op deze software.

Het probleem is dat veel sitebeheerders na installatie het WordPress-systeem niet updaten naar de nieuwste versies als deze beschikbaar zijn. Hierdoor kan het zijn dat beveiligingsgaten – die in nieuwere versies zijn gedicht – nog open staan.

“Een website heeft net als een auto onderhoud nodig, anders gaat hij stuk. Bij een auto heeft alleen de eigenaar daar last van, bij een website kunnen ook klanten gedupeerd raken. En toch wordt er vaak geen prioriteit gegeven aan de beveiliging,” aldus Thijs Verhoeven, directeur van WP Masters.

Verhoeven: „ “Hoe meer sites er onbeveiligd in de lucht zijn, hoe makkelijker en vooral interessanter het voor hackers wordt om in één keer een grote groep websites aan te vallen met een zogenoemde bot of script. Omdat dit risico’s met zich mee brengt voor de privacygevoelige gegevens van klanten, kan hierdoor het vertrouwen van de consument in de online wereld verminderen.”

Informatiebron: Telegraaf

Dit vind je misschien ook leuk…

Volg mij ook op

0 reacties