Hulp nodig? 071 240 2455

Op vakantie blijf veilig!

jul 15, 2022 | Cybercriminaliteit, Tips

Op vakantie blijf veilig | Wat weten we over cybercriminaliteitOp vakantie blijf veilig!

Op vakantie blijf veilig of het nu in eigen land of in het buitenland is. Het kan de perfecte manier zijn om tot een welverdiende rust te komen. Iedereen heeft zo nu en dan tijd nodig om te ontspannen en de batterijen weer op te laden! Toch moet u alert blijven op je online beveiliging.

Wat weten we over cybercriminaliteit?

  • Naar schatting wordt 20% van de toeristen in het buitenland slachtoffer van cybercriminaliteit.
  • 91% van de internationale cyberaanvallen gebeurt via phishing mail. Het is waarschijnlijker dat je op reis een e-mail opent.
  • Naar schatting wordt er wereldwijd elke twee seconden iemand het slachtoffer van identiteitsdiefstal.
  • Per seconde worden er bij de klanten van AVG Technologies 580 cyberaanvallen onderschept

4 zaken om te regelen voordat u op vakantie gaat

Werk je apparaten bij

Zorg dat de software en besturingssystemen zijn bijgewerkt op alle apparaten die je meeneemt. Dit beschermt je niet alleen tegen malware en andere beveiligingsrisico’s, maar helpt ook om je gegevens te beschermen en is goed voor de batterijduur.

Denk na voordat je internet opgaat

De roamingkosten kunnen aardig oplopen, maar het gebruik van een onbeveiligd openbaar wifi-netwerk kan je nog veel duurder komen te staan. Ga voor vertrek na hoe je databundel in elkaar zit of gebruik een VPN zodat je altijd veilig kunt internetten, waar je ter wereld ook bent.

Maak een reservekopie van al je gegevens

Als tijdens vakantie je telefoon wordt gestolen, is dat behoorlijk vervelend. Maar als je een reservekopie hebt gemaakt van je gegevens, kan je in ieder geval nog steeds bij alle persoonlijke gegevens foto’s en bestanden.

Stel je bank op de hoogte

Op die manier voorkom je dat transacties worden geweigerd en je vanaf je vakantieadres contact moet opnemen om je bankzaken te regelen. Daarnaast kan de bank je waarschuwen wanneer iemand op een andere locatie je betaalkaart of creditcard probeert te gebruiken.

Paspoorten – apparaten – beveiliging

Van drukbezochte toeristische tot stille plekjes, cybercriminelen zijn altijd gespitst op kansen om toe te slaan. Er is geen beter doelwit dan iemand die even niet alert is. Blijf altijd waakzaam!

Gebruik altijd een VPN wanneer je online gaat

Wanneer je een VOPPN gebruikt, kunnen hackers je identiteit of IP-adres niet zien. Op die manier kan je anoniem een veilig online browsen.

Op vakantie blijf veilig | paspoorten apparaten beveiligingVoorkom dat je rekeningen moet betalen via een tikkie of een digitale overschrijving

Doe alleen een online betaling die noodzakelijk is voor je reis. Betaal uitstaande rekeningen of maak geld over voor vertrek of na terugkeer. Niet tijdens je verblijf op het vakantieadres. Zo voorkom je dat je moet inloggen bij je bank.

Verander je wachtwoorden

Aangemeld bij Netflix op je Airbnb adres? E-mail gecheckt op de computer in de hotellobby? Deze gedeelde apparaten zijn niet veilig, dus doe je er goed aan je wachtwoorden bij thuiskomst te veranderen, ook al heb je jezelf na afloop netjes afgemeld. Er blijven altijd sporen achter!

Hopelijk het je iets aan deze informatie!

Vrije tijd zou altijd ontspannen moeten zijn. Dus, of je er nu een paar dagen tussenuit gaat in eigenland of over de grens gaat, wij hoep dat je deze reistips ter harte neemt.

Namens MVDK Webdesign: Op vakantie blijf veilig, online of offline!

Bron: AVG Antivirus

MVDK Webdesign & Grafische vomrgeving Leiderdorp

MVDK Webdesign

En grafische vormgeving

Vossiuslaan 24
2353BB Leiderdorp

Telefoon: 071-240 24 55
Mobiel: 06-539 198 54

Email: in**@mv***********.nl

KvK: 71141715
BTW: NL001982015B44

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbod websitehuren

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.