Hulp nodig? 071 240 2455

Realisatie van de privacywetgeving

dec 14, 2017 | Privacywet

Realisatie van de privacywetgevingRealisatie van de privacywetgeving

MKB bedrijven hebben meer info nodig

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) voorziet moeilijkheden met het realiseren van de nieuwe privacywetgeving. Deze EU-wetgeving geeft nog veel verwarring aan welke regels bedrijven zich moeten houden.

Vanaf 25 mei 2018 zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing zijn. Deze wet bepaalt onder meer volgens welke gronden gegevens over personen mogen worden opgevraagd en verwerkt.

Hieruit blijkt dat de AVG ook verplichtingen stelt aan bedrijven. Denk daarbij aan het aanstellen van een medewerker voor verwerking van privacy gevoelige gegevens. Dit geldt bovendien ook voor het opstellen van een overzicht van gegevensverwerkingen. Maar bedrijven zullen daarnaast aan moeten kunnen tonen dat ze zich aan de wet houden. MKB-Nederland, VNO-NCW en de Europese MKB-koepel (UEAPME) oefenen nu druk uit op de Nationale autoriteiten persoonsgegevens. Echter willen zij vooral de focus leggen op het goed informeren van bedrijven en organisaties. Uiteindelijk is het advies om niet naar sancties te grijpen als bedrijven nog niet aan de eisen kunnen voldoen.

Daarom is er dringend behoefte aan een praktische handleiding voor bedrijven. Hiermee kan er op een efficiënte manier na worden gegaan aan welke verplichtingen moet worden voldaan. De Europese Commissie heeft het initiatief genomen om hiervoor een plan van aanpak te maken. Deze vragen en antwoorden zijn verzameld van de aangesloten organisaties. Als laatste heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een stappenplan gepubliceerd dat ondernemers moet helpen bij de juiste naleving.

Bronvermelding: MKB-Nederland

MVDK Webdesign & Grafische vomrgeving Leiderdorp

MVDK Webdesign

En grafische vormgeving

Vossiuslaan 24
2353BB Leiderdorp

Telefoon: 071-240 24 55
Mobiel: 06-539 198 54

Email: info@mvdkwebdesign.nl

KvK: 71141715
BTW: NL001982015B44

0 Comments

Aanbod websitehuren

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.